Tatakilaks med nudler og wok
Prøv denne oppskriften på tatakilaks med grove nudler og crunchy wokgrønnsaker. Den er laget av 9. klasse ved Sommerlyst skole og gikk helt til finalen i Kokkesprell 2021.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
600 g lakseloin
1-2 pk nudler, fullkorn
Wok-grønnsaker:
1 ½ paprika, gjerne flere farger
1 rødløk
6 asparges
3 vårløk
Spicy soyasaus:
1 vårløk
1 hvitløkfedd
1 rød chili
1 lime
1 ts ingefær, raspet
5 ss soyasaus
5 ss rapsolje
2 ss flytende honning
Fremgangsmåte:
- Start med å finhakke hvitløken, chilien og vårløken, og bland sammen med soyasausen, oljen, honningen og raspet ingefær. Press ut saften av limen, og rasp litt av skallet oppi sausen.
- Kok nudlene som det står på pakken.
- Sett en stekepanne på platen på høy varme og ha oppi litt olje. Legg hele fiskestykket i stekepannen og ha den på ene siden i 20-30 sek før du snur fisken og har den på andre siden i 20-30 sek. Ta fisken ut av platen og legg den på en fjøl/skjærebrett for å hvile. Laksen skal være rå inni.
- Kutt paprikaen i strimler, rødløken i tynne båter, del aspargesen på langs og vårløken i biter. Varm stekepannen og ha i olje. Wok grønnsakene raskt på høy temperatur. Woken skal være litt fresh - grønnsakene skal ha litt tyggemotstand, så ikke stek for lenge.
- Legg først nudlene på tallerkenen med woken oppå. Skjær tatakilaksen i tynne sashimiskiver (tynt på tvers) og legg dem oppå resten. Ta med en skje og drypp den spicy soyasausen over tatakilaksen.