Tåsen skoles Poke Bowl
Denne fargerike oppskriften på poke bowl gikk helt til topps i oppskriftskonkurransen Kokkesprell, og er utviklet av 7. trinn ved Tåsen skole.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g laks
1 avokado
1 halv mango
1/4 granateple
En liten håndfull koriander
8 dl vann
4 dl jasminris
0, 5 dl eddik
1 ss sukker
Salt og pepper
Edamamebønner, pillede
Sesamfrø
Dressing
5 ss soyasaus
1 halv lime
Koriander
Fremgangsmåte
- Skyll risen i kaldt vann. Kok opp vann og tilsett risen, sukker, salt og eddik. Risen skal småkoke under lokk til alt vannet har fordampet.
- Kutt opp laksen og mangoen i terninger. Bruk laks av god kvalitet. Skvis limesaft over laksen. Husk ulike skjærefjøler. Del avokadoen i to, fjern steinen og ta ut avokadoen ut av skallet med en spiseskje. Skjær avokadoen i tynne skiver.
- Legg risen på bunnen i en skål og legg laks, avokado, edamamebønner og mango. Dryss salt, pepper, granateple og koriander på toppen. Skvis litt lime oppi til slutt. Resten av limen skal brukes til soyasausen.
- Bland soyasaus, lime, salt og pepper. Tilsett litt koriander. Dryss litt sesamfrø over før servering.
- Server i en bolle eller dyp tallerken.
Allergener: Fisk, sesam