Sverresborg skoles Sashimi ala Mathias
Foto: Patrick Sagen
Sashimi med ponzusaus er utrolig godt. Elevene ved Sverresborg skole laget denne oppskriften som sitt bidrag til Kokkesprell 2017.
20 min
Enkel
Foto: Patrick Sagen
Ingredienser
Porsjoner
400 g laksefilet
1 ts pepper
1 ts cayennepepper
1 ts chilipulver
1 ss olje
Ponzusaus
0,5 dl soyasaus
0,5 dl limesaft
2 ss riseddik
1 stk chili, rød
3 fedd hvitløk
2 ss koriander, frisk
1,5 ss sukker
Eple- og feldsalat
½ pose feld- og babyleaf salatmix
¼ potte koriander, frisk
1 stk eple, grønt
2 ss olivenolje, kaldpresset
Framgangsmåte
- Bland krydderne og dryss dette på yttersiden av laksefileten.
- Ha oljen i en stekepanne og varm godt opp.
- Stek laksefileten raskt i ca. ett minutt på en side.
- Ta fisken ut av panna.
Ponzusaus
- Bland soyasaus, saften av en halv lime og riseddik i en skål.
- Finhakk chili, hvitløk og koriander. Ha i skålen.
- Smak til med sukker.
- Rør godt rundt, og sett sausen til side.
Eple- og feldsalat
- Grovhakk salat og koriander.
- Skjær eple i båter.
- Bland i skål og hell olivenolje over.
Server straks.
Allergener: Fisk, gluten (hvete)