Skip to main content

Svensedammen skoles club sandwich med panert torsk

Foto: Marius Fiskum

Club sandwich er en klassiker, her servert med hjemmelaget aïoli. Denne oppskriften var elevene fra Svensedammen skole sitt bidrag til Kokkesprell 2016.

20-40 min
Enkel
Foto: Marius Fiskum

Ingredienser

600 g torskefilet, uten skinn og bein
3 ss hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
2 dl pankomel
1 pakke bacon
4 blader salat
1 stk tomat
¼ stk agurk
6 skiver loff
olje

Potetbåter
5 stk potet
2 ss olje
½ ts salt
1 ss persille, frisk

Aïoli
1 stk egg
4 fedd hvitløk
5 dl solsikkeolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts salt
pepper
sitronsaft

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Ha hvetemel, salt og pepper i en skål, pisket egg i en annen skål og pankomel i en tredje skål.
  3. Skjær torsken i 4 biter og dypp først i melblandingen, så i egg og til slutt i pankomel.
  4. Stek torskebitene i en stekepanne i 2-3 minutter på hver side og la hvile.
  5. Skjær baconskivene i to og stek i en stekepanne.
  6. Vask og rens salat og tomat, og skjær tomat og agurk i skiver.
  7. Rist loffen eller stek på rist på lav varme i stekeovnen til de blir gyllen og sprø.

Potetbåter

  1. Vask potetene godt og skjær i båter.
  2. Ha potetbåtene i en langpanne, pensle med olje og dryss med salt og persille.
  3. Stek i stekeovnen i 20-30 minutter. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene, så får potetene en sprø og gyllen skorpe.

Aïoli

  1. Pisk egg i en blender.
  2. Rens og skjær hvitløk i biter, og ha i blenderen sammen med egg.
  3. Tilsett litt og litt olje mens blenderen går, til konsistensen er som majones.
  4. Ha i hvitvinseddik og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Smør aïoli på loffskivene og legg lagvis med torsk, bacon, salat, tomat, agurk og ost. Ha en skive loff underst, i midten og på toppen av sandwichen.
  6. Stikk gjerne et grillspyd gjennom for å holde alt på plass. Del sandwichene i to på skrå.

Server med potetbåter, aïoli og salat ved siden av.