Svensedammen skoles club sandwich med panert torsk
Foto: Marius Fiskum
Club sandwich er en klassiker, her servert med hjemmelaget aïoli. Denne oppskriften var elevene fra Svensedammen skole sitt bidrag til Kokkesprell 2016.
20-40 min
Enkel
Foto: Marius Fiskum
Ingredienser
Porsjoner
600 g torskefilet, uten skinn og bein
3 ss hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
2 dl pankomel
1 pakke bacon
4 blader salat
1 stk tomat
¼ stk agurk
6 skiver loff
olje
Potetbåter
5 stk potet
2 ss olje
½ ts salt
1 ss persille, frisk
Aïoli
1 stk egg
4 fedd hvitløk
5 dl solsikkeolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts salt
pepper
sitronsaft
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 225 °C.
- Ha hvetemel, salt og pepper i en skål, pisket egg i en annen skål og pankomel i en tredje skål.
- Skjær torsken i 4 biter og dypp først i melblandingen, så i egg og til slutt i pankomel.
- Stek torskebitene i en stekepanne i 2-3 minutter på hver side og la hvile.
- Skjær baconskivene i to og stek i en stekepanne.
- Vask og rens salat og tomat, og skjær tomat og agurk i skiver.
- Rist loffen eller stek på rist på lav varme i stekeovnen til de blir gyllen og sprø.
Potetbåter
- Vask potetene godt og skjær i båter.
- Ha potetbåtene i en langpanne, pensle med olje og dryss med salt og persille.
- Stek i stekeovnen i 20-30 minutter. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene, så får potetene en sprø og gyllen skorpe.
Aïoli
- Pisk egg i en blender.
- Rens og skjær hvitløk i biter, og ha i blenderen sammen med egg.
- Tilsett litt og litt olje mens blenderen går, til konsistensen er som majones.
- Ha i hvitvinseddik og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Smør aïoli på loffskivene og legg lagvis med torsk, bacon, salat, tomat, agurk og ost. Ha en skive loff underst, i midten og på toppen av sandwichen.
- Stikk gjerne et grillspyd gjennom for å holde alt på plass. Del sandwichene i to på skrå.
Server med potetbåter, aïoli og salat ved siden av.