Skip to main content

Store Bergan skoles stekt sjødrøm

Foto: Patrick Sagen

Stekt sjødrøm er en nydelig torskerett med salat og en spennende siderett av brød, rømme og lodderogn. Oppskriften er komponert av elevene ved Store Bergan skole.

20 min
Enkel
Foto: Patrick Sagen

Ingredienser

800 g torskefilet
0,5 ts salt

Saus
1 stk purre
1 stk paprika, rød
2 ss smør
1 ts paprikapulver
1,5 ss hvetemel
1 dl kremfløte
3 dl fiskekraft av fiskebuljong
salt og pepper

Salat
1 stk avokado
1 stk tomat
1 stk isbergsalat
1 stk paprika

Siderett
4 skiver brød, fint
4 ts lettrømme
2 ts lodderogn
½ stk rødløk
olje

Framgangsmåte

  1. Snitt purren, skyll den og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger.
  2. Smelt smøret, tilsett paprikapulver og purren.
  3. Surr purren under omrøring ved svak varme i 6-8 minutter til den er blitt myk. Ta i melet og rør den fort inn. Trekk kjelen av varmen og tilsett gradvis buljong-vannet under stadig omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok mens du rører.
  4. Ta oppi paprikaterningene og la sausen småkoke i 5-10 min. Rør av og til. Visp fløten til en kremet konsistens. Tilsett den vispede fløten og rør godt rundt, smak til med salt og pepper.
  5. Kok opp vann i en kjele og tilsett salt. Legg forsiktig fisken oppi. La den trekke i ca. 5 minutter.
  6. Lag salat, del avokado, tomat og paprika opp i små terninger. Legg dette i en bolle. Skjær isbergsalaten i tynne strimler.

Siderett

  1. Kjevl skivene flate. Bruk en stjerneformet pepperkakeform til å stikke ut små sjøstjerne av brødet.
  2. Ta litt olje på dem og legg dem i en stekepanne på sterk varme, til de blir brune.
  3. La dem kjøle seg ned og tilsett 1 ts rømme og en ½ ts lodderogn og litt finhakket rødløk.

Retten serveres straks.