Skip to main content

Stekt sei med lun vintersalat

Sei er kjent for å passe sammen med mange smaker. Denne oppskriften kombineres stekt sei med en lun vintersalat med appelsin og granateple. 

20-40 min
Enkel

Ingredienser

500 g sei

1,5 dl bulgur

3 gulrøtter

3 appelsiner

1 rød løk

25 g mandler

150 g fetaost

1 håndfull kruspersille              

1/2 ts salt

Pepper

1 sitron

0,5 granateple (kan sløyfes)

Mynte (kan sløyfes)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Stek serveringsstykker av seien i varm stekepanne med litt flytende margarin.
  2. Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  3. Skrell gulerøtter og kutt i terninger, skrell appelsiner og skjær i tynne skiver. Hakk opp mandler, rødløk og urter. Bland alt sammen med bulguren og ha over i en serveringsbolle. Smak til med sitron og blant inn granateple. Krydre med salt og pepper.

Tips: Bland gjerne inn en neve finhakket frisk mynte