Stekt sei med lun vintersalat
Sei er kjent for å passe sammen med mange smaker. Denne oppskriften kombineres stekt sei med en lun vintersalat med appelsin og granateple.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
500 g sei
1,5 dl bulgur
3 gulrøtter
3 appelsiner
1 rød løk
25 g mandler
150 g fetaost
1 håndfull kruspersille
1/2 ts salt
Pepper
1 sitron
0,5 granateple (kan sløyfes)
Mynte (kan sløyfes)
FREMGANGSMÅTE:
- Stek serveringsstykker av seien i varm stekepanne med litt flytende margarin.
- Kok bulgur etter anvisning på pakken.
- Skrell gulerøtter og kutt i terninger, skrell appelsiner og skjær i tynne skiver. Hakk opp mandler, rødløk og urter. Bland alt sammen med bulguren og ha over i en serveringsbolle. Smak til med sitron og blant inn granateple. Krydre med salt og pepper.
Tips: Bland gjerne inn en neve finhakket frisk mynte