Stekt makrell med nypoteter og hjertesalat
Makrell er en sunn og tradisjonsrik råvare som varieres på mange måter. I denne oppskriften blir stekt makrell servert med nypoteter og hjertesalat.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
4 stk makrellfilet
5 ss hvetemel
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss margarin
Salat:
2 små hjertesalat, 1 hode bladsalat eller ½ isbergsalat
2 dl lettrømme
1 dl kefirmelk
2 ss sukker
1 ss sitronsaft
frisk dill
Til servering:
Nypoteter
Fremgangsmåte:
- Kok potetene møre i lettsaltet vann.
- Bland sammen rømme, kefir, sitronsaft og sukker. Vend inn grovrevet hjertesalat. Dryss over finhakket dill.
- Vend makrellfiletene i hvetemel som er iblandet salt og pepper. Smelt margarinen i en stekepanne og legg fiskefiletene i med skinnsiden ned, når det har sluttet å bruse. Det er viktig at pannen er god og varm før fisken legges i. Stek filetene i ca to minutter på hver side.
- Server sprøstekt makrell med nykokte poteter og salat.