Skip to main content

Stekt makrell med nypoteter og hjertesalat

Makrell er en sunn og tradisjonsrik råvare som varieres på mange måter. I denne oppskriften blir stekt makrell servert med nypoteter og hjertesalat.  

20-40 min
Enkel

Ingredienser

4 stk makrellfilet
5 ss hvetemel
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss margarin

Salat:
2 små hjertesalat, 1 hode bladsalat eller ½ isbergsalat
2 dl lettrømme
1 dl kefirmelk
2 ss sukker
1 ss sitronsaft
frisk dill

Til servering:
Nypoteter

Fremgangsmåte: 

  1. Kok potetene møre i lettsaltet vann.
  2. Bland sammen rømme, kefir, sitronsaft og sukker. Vend inn grovrevet hjertesalat. Dryss over finhakket dill.
  3. Vend makrellfiletene i hvetemel som er iblandet salt og pepper. Smelt margarinen i en stekepanne og legg fiskefiletene i med skinnsiden ned, når det har sluttet å bruse. Det er viktig at pannen er god og varm før fisken legges i. Stek filetene i ca to minutter på hver side.
  4. Server sprøstekt makrell med nykokte poteter og salat.