Skip to main content

Stekt klippfisk på portugisisk vis

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Dette er en smakfull variant av bacalao på portugisisk vis. Oppskriften er enkel og kan lages i langpanne til mange. 

20-40 min
Medium
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

700 g klippfisk, utvannet og renset
7 stk potet
½ stk paprika, rød
½ stk paprika, gul
½ stk paprika, grønn
1 stk løk
3 fedd hvitløk
1 kvist oregano, frisk
1 dl olivenolje
1 stk laurbærblad

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  3. Vask og skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver.
  4. Kok potetene i 5 minutter.
  5. Vask og rens paprika, og skjær dem i biter.
  6. Rens og skjær løk i skiver.
  7. Rens og finhakk hvitløk og oregano.
  8. Legg klippfiskstykkene i en smurt ildfast form.
  9. Legg potet, paprika, løk og hvitløk i formen sammen med klippfisken.
  10. Drypp olivenolje over klippfisken og grønnsakene, dryss på finhakket oregano og legg i laurbærblad.
  11. Stek i ca. 35 minutter på midterste rille i stekeovnen.

Sett formen på bordet, og maten er servert.

Tips: Klippfisk som skal stekes må vannes ekstra godt ut. Steketiden blir lengre hvis potetskivene er tykke og fiskestykkene store.

Allergener: Fisk