Steamed buns med laksefyll
Klasse 6C ved Slattum skole har disket opp denne herlige oppskriften på steamed buns, eller «steambuns», med smakfullt laksefyll – en trendy rett med asiatiske røtter. Retten er vinner av Kokkesprell 2022.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
Steamed buns:
2 ½ dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
2 ss sukker
450 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
3 ss rapsolje
Alternativt bruk ferdige steamed buns
Fyll:
600 g laksefilet
2 ss smør
2 hvitløkfedd
Salt
Sitronpepper
½ agurk
2 gulrøtter
1 avokado
1 mango
Til servering:
Frisk koriander
Hoisinsaus
Lime
Fremgangsmåte:
Steamed buns:
- Rør sammen vann, gjær og sukker i en bolle. Dekk til bollen og la stå på benken i 10 minutter.
- Bland inn mel, bakepulver, salt og 1 ss rapsolje. Bland til en jevn deig og la den heve i ca. 1,5 time.
- Rull deigen til små boller som legges utover et bakebrett. La heve i 45 minutter til.
- Ha litt olje på benken og kjevle ut hver bolle til en rund avlang "pannekake". Pensle overflaten med litt olje og brett den ene siden over den andre.
- Legg bunsene på et brett, dekk til med plastfolie og la dem heve i ytterligere 15 min.
- Damp steamed buns i en dampkjele eller bambusdamper. Damp dem i 3-4 minutter til de blåser seg opp seg er gjennomkokte.
Fyll:
- Del laksen i fingertykke strimler og krydre dem med sitronpepper og litt salt.
- Stek laksestrimlene i smør til de får en lysebrun skorpe. Tilsett to fedd hakket hvitløk mot slutten av stekingen.
- Strimle agurk og gulrot, og legg dem sammen med oppkuttet avokado, mango, koriander og laksestrimler i ferske steamed buns.
Server steamed buns med hoisinsaus og lime til.