Skip to main content

Sprø sildeboller med salsa og aïoli

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften er en norsk variant av de klassiske bolinhos. Servert med salsa og aïoli vil denne retten fort falle i smak hos både store og små.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

500 g sildefilet, uten skinn
2 ss margarin, flytende
3 stk potet, melen
2 fedd hvitløk
2 stk sjalottløk
1 stk egg
¼ ts kanel
¼ ts sukker
10 dråper tabasco
1 ss potetmel
salt og pepper
griljermel
olje til steking

Salsa
2 ss soltørket tomat
1 fedd hvitløk
2 stk sjalottløk
½ stk chili, rød
1,5 dl hermetiske tomater
3 ss olje
salt
sukker

Aïoli
3 fedd hvitløk
2 dl lettmajones
salt og pepper
sitronsaft

Framgangsmåte

  1. Stek sildefileten i flytende margarin, ca. 2 minutter på hver side. Rens fisken for bein.
  2. Skrell potet, kok møre i usaltet vann og hell av kokevannet.
  3. Riv hvitløk og finhakk sjalottløk.
  4. Ha potet, sild, hvitløk, sjalottløk, egg, kanel, sukker og tabasco i en bolle og mos alt godt sammen.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Rør inn potetmel.
  7. Lag små boller og rull dem i griljermel.
  8. Stek bollene i olje til de er gylne og legg dem på tørkepapir for å trekke av overflødig fett.

Salsa

  1. Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
  2. Bland sammen ingrediensene til salsaen og kok i ca. 20 minutter.
  3. Smak til med salt og litt sukker.

Aïoli

  1. Riv hvitløk og rør inn majones.
  2. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server sildebollene med tomatsalsa og aïoli ved siden av. Dryss gjerne over friske urter om du har.

Allergener: Fisk, melk, egg, gluten (hvete).