Sprø sildeboller med salsa og aïoli
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Denne oppskriften er en norsk variant av de klassiske bolinhos. Servert med salsa og aïoli vil denne retten fort falle i smak hos både store og små.
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
500 g sildefilet, uten skinn
2 ss margarin, flytende
3 stk potet, melen
2 fedd hvitløk
2 stk sjalottløk
1 stk egg
¼ ts kanel
¼ ts sukker
10 dråper tabasco
1 ss potetmel
salt og pepper
griljermel
olje til steking
Salsa
2 ss soltørket tomat
1 fedd hvitløk
2 stk sjalottløk
½ stk chili, rød
1,5 dl hermetiske tomater
3 ss olje
salt
sukker
Aïoli
3 fedd hvitløk
2 dl lettmajones
salt og pepper
sitronsaft
Framgangsmåte
- Stek sildefileten i flytende margarin, ca. 2 minutter på hver side. Rens fisken for bein.
- Skrell potet, kok møre i usaltet vann og hell av kokevannet.
- Riv hvitløk og finhakk sjalottløk.
- Ha potet, sild, hvitløk, sjalottløk, egg, kanel, sukker og tabasco i en bolle og mos alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper.
- Rør inn potetmel.
- Lag små boller og rull dem i griljermel.
- Stek bollene i olje til de er gylne og legg dem på tørkepapir for å trekke av overflødig fett.
Salsa
- Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
- Bland sammen ingrediensene til salsaen og kok i ca. 20 minutter.
- Smak til med salt og litt sukker.
Aïoli
- Riv hvitløk og rør inn majones.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server sildebollene med tomatsalsa og aïoli ved siden av. Dryss gjerne over friske urter om du har.
Allergener: Fisk, melk, egg, gluten (hvete).