Sprø seipinner med knaskegrønnsaker
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Sprø seipinner med knaskegrønnsaker

Denne oppskriften på sprø seipinner vil garantert bli barnas nye favoritt. Med potetmos og knaskegrønnsaker blir retten både smakfull og sunn.

Framgangsmåte

  • Fjern skinn og bein fra seifileten hvis nødvendig. Del fisken i 10-12 avlange biter.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en skål. Pisk egg lett sammen i en annen skål. Ha cornflakes i en tynn plastpose og finknus den med en kjevle. Ha knust cornflakes i en tredje skål.
  • Dypp fiskebitene først i hvetemel, så i egg og til slutt i cornflakes.
  • Fiskepinnene kan stekes i stekeovn eller i stekepannen. Ønsker du å steke dem direkte i stekeovnen, legg den ferdig panerte fisken på en stekeplate med bakepapir. Stek fisken høyt i stekeovnen i ca. 8 minutter ved 200°C.

Potetmos

  • Vask og skrell potet. Del i store biter.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Kok potet og hvitløk i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene litt.
  • Mos potet og hvitløk og tilsett flytende margarin.
  • Ha i melk til du har passe konsistens på potetmosen.
  • Smak til med salt og pepper.


Knaskegrønnsaker

  • Vask og skrell gulrot og kålrot. Del i tynne staver.
  • Vask, rens og del stangselleri i tynne staver.

Server sprø seipinner med potetmos og knaskegrønnsaker.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner:
600 g seifilet
1 dl hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk egg
4 dl cornflakes
olje til steking

Potetmos
6-8 stk potet
1 fedd hvitløk
3 ss margarin, flytende
1 – 1,5 dl lettmelk
salt og pepper

Knaskegrønnsaker
2 stk gulrot
2 skiver kålrot
2 stilker selleri

For 10 barneporsjoner:
800 g seifilet
1 dl hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk egg
6 dl cornflakes
olje til steking

Potetmos

10 stk potet
2 fedd hvitløk
3 ss margarin, flytende
2 dl lettmelk
salt og pepper

Tilbehør

3 stk gulrot
¼ stk kålrot
3 stilker selleri

For 30 barneporsjoner:
2,4 kg seifilet
3 dl hvetemel
1 ½ ts salt
¾ ts pepper
3 stk egg
1,8 l cornflakes
olje til steking


Potetmos

30 stk potet
3 fedd hvitløk
3 dl margarin, flytende
4,5 dl lettmelk
salt og pepper


Tilbehør
9 stk gulrot
1 stk kålrot
1 pk selleri