Skip to main content

Sprø seipinner med knaskegrønnsaker

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Denne oppskriften på sprø seipinner pannert i cornflakes vil garantert bli barnas nye favoritt. Med potetmos og knaskegrønnsaker blir retten både smakfull og sunn.

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

600 g seifilet
1 dl hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk egg
4 dl cornflakes
olje til steking

Potetmos
6-8 stk potet
1 fedd hvitløk
3 ss margarin, flytende
1 – 1,5 dl lettmelk
salt og pepper

Knaskegrønnsaker
2 stk gulrot
2 skiver kålrot
2 stilker selleri

Framgangsmåte

  1. Fjern skinn og bein fra seifileten hvis nødvendig. Del fisken i avlange biter.
  2. Bland hvetemel, salt og pepper i en skål. Pisk egg lett sammen i en annen skål. Ha cornflakes i en tynn plastpose og fin knus den med en kjevle. Ha knust cornflakes i en tredje skål.
  3. Dypp fiskebitene først i hvetemel, så i egg og til slutt i cornflakes.
  4. Fiskepinnene kan stekes i stekeovn eller i stekepannen. Ønsker du å steke dem direkte i stekeovnen, legg den ferdig panerte fisken på en stekeplate med bakepapir. Stek fisken høyt i stekeovnen i ca. 8 minutter ved 200°C.

Potetmos

  1. Vask og skrell potet. Del i store biter.
  2. Rens og finhakk hvitløk.
  3. Kok potet og hvitløk i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene litt.
  4. Mos potet og hvitløk og tilsett flytende margarin.
  5. Ha i melk til du har passe konsistens på potetmosen.
  6. Smak til med salt og pepper.


Knaskegrønnsaker

  1. Vask og skrell gulrot og kålrot. Del i tynne staver.
  2. Vask, rens og del stangselleri i tynne staver.

Server sprø seipinner med potetmos og knaskegrønnsaker.