Sprøstekte torsketunger
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Torsketunger er en delikatesse i samisk mattradisjon, spesielt populær i Nord-Norge. Denne retten består av tunger fra torsk, som er kjent for sin møre og saftige konsistens.
20-40 min
Medium
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g torsketunger
1 dl hvetemel
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss margarin
500 g poteter, skrelt og delt i biter
4 gulrøtter
1 sitron
Remulade
Fremgangsmåte:
- Skyll torsketungene godt og tørk dem med kjøkkenpapir.
- Vend torsketungene i en blanding av mel, salt og pepper.
- Stekes i varm, brunet margarin. Stek på sterk varme til de er gylne, snu og stek på andre siden. Stek en stund på svakere varme. Tungene skal bli gjennomstekt uten å bli svidd. Til slutt skrur du opp varmen og steker tungene til de blåser seg opp.
- Kok potetene i vann til de er møre, ca. 15-20 minutter.
- Rasp gulrot til råkostsalat.
- Server de stekte torsketungene med poteter, råkost og remulade. Det er også godt å klemme litt sitron over.