Skip to main content

Sprøstekte torsketunger

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Torsketunger er en delikatesse i samisk mattradisjon, spesielt populær i Nord-Norge. Denne retten består av tunger fra torsk, som er kjent for sin møre og saftige konsistens.

20-40 min
Medium

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

600 g torsketunger
1 dl hvetemel
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss margarin
500 g poteter, skrelt og delt i biter
4 gulrøtter
1 sitron
Remulade

Fremgangsmåte:

  1. Skyll torsketungene godt og tørk dem med kjøkkenpapir.
  2. Vend torsketungene i en blanding av mel, salt og pepper.
  3. Stekes i varm, brunet margarin. Stek på sterk varme til de er gylne, snu og stek på andre siden. Stek en stund på svakere varme. Tungene skal bli gjennomstekt uten å bli svidd. Til slutt skrur du opp varmen og steker tungene til de blåser seg opp. 
  4. Kok potetene i vann til de er møre, ca. 15-20 minutter.
  5. Rasp gulrot til råkostsalat.
  6. Server de stekte torsketungene med poteter, råkost og remulade. Det er også godt å klemme litt sitron over.