Spenstige torskedumplings
Gyoza er en type dumplings som stammer fra Japan. Den skal først sprøstekes på den ene siden, for så å dampes. 9. klasse på Atlanten skole har laget en vri på denne trendy retten, med torsk og masse herlige smaker. Retten er en av finalistene i Kokkesprell 2022.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
Deig:
2,5 dl hvetemel
1 dl vann
Alternativt bruk ferdigkjøpte gyoza-ark, ca 30 stk
Fyll:
500 g torsk
2 vårløk
1 gulrot
1 rød chili
1 liten boks bambusskudd
2 hvitløkfedd
2 ts soyasaus
en bit ingefær
salt og pepper
Dip:
1 rød chili
En bit ingefær
2 ss soyaolje
½ dl soyasaus
½ hvitløkfedd
Tilbehør:
1 mango
½ stor agurk
1 stor gulrot
3 dl ris
Frisk koriander
Fremgangsmåte:
Dumplings:
- Finhakk torsk. Tilsett finrevet gulrot, finhakket vårløk, chili, hvitløk, bambusskudd, salt, pepper og soyasaus. Bland sammen til en jevn deig.
- Bland vann og mel sammen i en bolle. Rør litt rundt, og hell blandingen ut på benken, klem den så sammen til en deig. Skjær av 1/3 av deigen. Pakk resten av deigen inn i plastfolie slik at den ikke tørker ut.
- Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til den er 2 mm tykk. Stikk ut små sirkler med et glass eller noe annet rundt, ca. 6-8 cm. Dekk dem med plast, og kjevle ut resten av deigen.
- Fyll så ca. en liten spiseskje med fyll i hver av deig-sirklene. Brett dumplingen på tvers, og bruk vann som lim.
- Varm olje i en stekepanne og stek dumplingene på én side til den er litt gyllen. Hell så i 1 dl vann og damp dumplingene under lokk til vannet har fordampet. Ta av lokket og la dumplingene steke videre i pannen ca. 2 minutter etterpå.
OBS! Ikke snu på dumplingsene. De skal kun stekes på én side.
Dip:
- Finhakk chili, ingefær og hvitløk. Ha olje og soyasaus i en liten bolle, tilsett alt det finhakkede og dryss over sesamfrø.
Tilbehør:
- Bruk en ostehøvel og høvle gulrot og agurk på langs, dette vil gi noen fine strimler. Kutt opp mango i biter. Kok ris.
Anrett dumplingsene med grønnsaksstimler, mangobiter og kokt ris. Server dippen ved siden av.