Soyaglasert torsk med aromasopp
Prøv 9. klasse fra Kråkerøy ungdomsskole sin asiatiske vri på torsk! Med aromasopp, kinakål, soya og sesam, er den retten en eksplosjon av østlige smaker.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
Torsken:
800 g torskefilet/loins
500 g aromasopp
Sesamolje
200 g smør
Salt
Pepper
2 lime
2 dl soyasaus
Kålen:
1 kinakål
2 dl vann
2 ss smør
Saus:
1 dl soyasaus
½ dl sukker/brunt sukker
½ dl sweet chili saus
½ dl eplesider eddik
2 ts maisenna
2 hvitløkfedd
¼ ts pepper
2 boil-in-bags med fullkornsris
Sesamfrø (til pynt)
Fremgangsmåte
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skru på ovnen og varm den til 170 grader på over- og undervarme. Skjær opp fisken i passende biter og legg den i en ildfast form. Krydre torsken. Bland sammen brunt sukker, smør og sesamolje og smør på torsken. Stek fisken i 14 – 16 minutter.
- Kutt opp kålen på langs i 4 biter og legg den i en kjele. Tilsett vann, smør og salt og la det dampe i 4 minutter.
- Del opp soppen i biter og stek i en stekepanne med smør til gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen og la den koke i en kjele til den har en tjukk konsistens.
- Presenter retten med ris, kål, sopp, torsk og hell sausen over. Dryss på sesamfrø.