Søtpotetnachos med torsk

Foto: Studio Dreyer+Hensley

6. klasse ved Eidet skole har laget denne flotte oppskriften på søtpotetnachos med torsk. Den gikk helt til finalen i Kokkesprell 2021!

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

600 g torskefilet eller annen valgfri fisk
1 stor søtpotet 
½ brokkoli
½ rød paprika
½ grønn paprika
½ rødløk
100 g raspet ost

Hjemmelaget tacoolje:
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts oregano
2 klyper kajennepepper
2 klyper salt
3/4 lime (saften)
2 ss olje

Fremgangsmåte:

  1. Skrell søtpoteten og skjær den i tynne skiver, bruk gjerne ostehøvel til dette. Legg skivene på et brett med bakepapir og stek i ca. 10 min på 200 grader. De skal bli litt gylden i kantene og sprø.
  2. Bland sammen ingrediensene til tacooljen i en skål.
  3. Skjær opp torsken i terninger og bland fisken sammen med et par spiseskjeer tacoolje.
  4. Skjær opp paprika, brokkoli og rødløk i passende biter og rasp ost.
  5. Fordel de ferdigstekte søtpotetchipsene i en ildfast form, og ha grønnsaker og fisk over. Dryss over ost til slutt. Retten stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 min. Osten skal være litt gylden og fisken gjennomstekt.
  6. Server gjerne nachosen med rømme, mango, agurk, rødløk og mais.