Skip to main content

Solvang røde suppelapskaus

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Denne smakfulle oppskriften på suppelapskaus fra 9. klasse ved Solvang ungdomsskole begeistret juryen med sin gode smak og fokus på redusert matsvinn. Den ble dermed vinneren av oppskriftskonkurransen Kokkesprell 2021!

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

Base:
1 boks hermetiske tomater à 400 gram
2 bokser med vann
1-2 laurbærblad
½ ts chilipulver
2 ts sukker
½ ts pepper
1 ts salt
2 terninger fiskebuljong

Grønnsaker og sjømat:
400 g fisk – ta det du har, eller det du liker best
1 mellomstor løk
½ kinesisk hvitløk
3 poteter
2 gulrøtter
½ purre
½ brokkoli

Fremgangsmåte:

  1. Lag basen på forhånd, gjerne dagen før; småkok denne blandingen en liten time før stavmiksing. (Denne kan du gjerne lage dobbelt porsjon av når du først er i gang og fryse ned til seinere bruk.)
  2. Start med å surre finhakket løk i en gryte på middels i olje til det blir blankt og myk, den skal ikke få farge. Skrell og tern opp grønnsakene. Disse skal surres noen minutter i lag med løkblandingen. Tilsett deretter tomatbasen. La det småkoke til grønnsakene er møre.
  3. Tilsett til slutt fisken som er delt i terninger. Suppelapskausen skal ikke boblekoke etter at sjømaten er tilsatt. Rør heller ikke kraftig i gryten - da vil fisken falle fra hverandre og alt blir grøtete.
  4. Topp med friske urter og server gjerne med krutonger og aioli.