Smiodden skoles torsk med rotmos
Foto: Simen G. Fangel
Denne oppskriften på torsk med rotmos var Smiodden skoles bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. De viser med denne retten at også det tradisjonelle appellerer til ungdom!
20 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel
Ingredienser
Porsjoner
600 g skreifilet
1 ss flytende margarin
salt og pepper
Rotmos
¼ stk sellerirot
1 stk søtpotet
2 ss flytende margarin
1 dl lettmelk
salt og pepper
Tilbehør
gulrot
sukkererter, kokt
Fremgangsmåte:
Rotmos
- Vask og skrell alle grønnsakene.
- Del grønnsakene i like store biter.
- Kok grønnsakene i vann.
- Grønnsakene er ferdig når du kan mose en bit med gaffel uten motstand.
- Slå vannet av grønnsakene.
- Tilsett smør og melk sammen med grønnsakene.
- Mos og bland alt sammen med en potetmoser.
- Smak til med salt og pepper.
Skrei
- Skjær fisken i serveringsstykker.
- Dryss på salt og pepper.
- Varm opp smør i en stekepanne.
- Legg fisken i stekepanna med skinnsiden ned.
- La den steke på høy varme i ca. 3-5 minutter.
- Snu fiskestykkene og la dem steke i 1-2 minutter.
- Når du ser at fisken begynner å flake seg, er den ferdig.
Server straks.
Allergener: Fisk, melk, selleri.