Skip to main content

Smiodden skoles pasta med laks, grønnsaker, pesto og mozzarella

Foto: Patrick Sagen

Laks med pasta er en favoritt hos mange. Prøv Smiodden skoles nydelige variant med grønnsaker, pesto og mozzarella som tilbehør.

20 min
Enkel
Foto: Patrick Sagen

Ingredienser

500 g laksefilet
1 stk brokkoli
1 fedd hvitløk
2 ss basilikum, frisk
12 stk cherrytomat
400 g pasta
3 dl matfløte
50 g parmesan, revet
3 ss pastavann
4 skiver mozzarella, fersk
salt og pepper
olje

Pesto
1 potte basilikum, frisk
1 dl mandler
1 dl parmesan, revet
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
salt og pepper

Framgangsmåte

  1. Del laks i biter, kutt brokkoli i små buketter, finhakk hvitløk og basilikum. Del tomatene i to.
  2. Lag pesto. Se fremgangsmåte lengre ned.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken i godt med vann med litt salt.
  4. Varm opp fløten forsiktig sammen med ost, hvitløk, urter, salt og pepper. Fløten skal ikke koke. Bruker du basilikum er det best å ha den i helt på slutten før servering.
  5. Stek laksebiter i litt olje i et minutt på hver side. Krydre med salt og pepper.
  6. Ha brokkoli i pastavannet 2 minutter før pastaen er ferdig. Ikke ha lokk på gryta, brokkolien beholder fargen best da.
  7. Ha litt pastavann i fløtesausen og la den stå i et minutt.
  8. Stek tomatene forsiktig i noen minutter på svak varme i en stekepanne.
  9. Stek mozarellaskivene lett.
  10. Sil av pastavannet og vend pasta og brokkoli i sausen. Ha på tallerken og fordel laksebiter og tomatene, mozzarella på toppen og krydre med pepper. Ha litt pesto over.

Pesto

  1. Bland basilikumblader, mandlene, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende.
  2. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server straks.