Smiodden skoles pasta med laks, grønnsaker, pesto og mozzarella
Foto: Patrick Sagen
Laks med pasta er en favoritt hos mange. Prøv Smiodden skoles nydelige variant med grønnsaker, pesto og mozzarella som tilbehør.
20 min
Enkel
Foto: Patrick Sagen
Ingredienser
Porsjoner
500 g laksefilet
1 stk brokkoli
1 fedd hvitløk
2 ss basilikum, frisk
12 stk cherrytomat
400 g pasta
3 dl matfløte
50 g parmesan, revet
3 ss pastavann
4 skiver mozzarella, fersk
salt og pepper
olje
Pesto
1 potte basilikum, frisk
1 dl mandler
1 dl parmesan, revet
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
salt og pepper
Framgangsmåte
- Del laks i biter, kutt brokkoli i små buketter, finhakk hvitløk og basilikum. Del tomatene i to.
- Lag pesto. Se fremgangsmåte lengre ned.
- Kok pasta etter anvisning på pakken i godt med vann med litt salt.
- Varm opp fløten forsiktig sammen med ost, hvitløk, urter, salt og pepper. Fløten skal ikke koke. Bruker du basilikum er det best å ha den i helt på slutten før servering.
- Stek laksebiter i litt olje i et minutt på hver side. Krydre med salt og pepper.
- Ha brokkoli i pastavannet 2 minutter før pastaen er ferdig. Ikke ha lokk på gryta, brokkolien beholder fargen best da.
- Ha litt pastavann i fløtesausen og la den stå i et minutt.
- Stek tomatene forsiktig i noen minutter på svak varme i en stekepanne.
- Stek mozarellaskivene lett.
- Sil av pastavannet og vend pasta og brokkoli i sausen. Ha på tallerken og fordel laksebiter og tomatene, mozzarella på toppen og krydre med pepper. Ha litt pesto over.
Pesto
- Bland basilikumblader, mandlene, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende.
- Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server straks.