Små lakseburgere med tzatziki
Maten blir ekstra spesiell når alt er lagd fra bunnen av. I denne oppskriften lager du små lakseburgere med burgerbrød og tzatziki. De kan også varmes på grillen.
Ingredienser
600 g laksefilet
1 ts karri
1,5 ss salt
3 ts potetmel
½ ss chili, rød
1 ss persille, frisk
1 stk egg
1 dl melk
olje
Burgerbrød
350 g hvetemel
250 g hvetemel sammalt, grovt
100 g rugmel
1 ts salt
4,5 dl vann
0,5 dl olje
50 g gjær, fersk
2 ss sesamfrø
melk
Tzatziki
1 stk agurk
1 fedd hvitløk
3 dl yoghurt, naturell
salt
Tilbehør
1 stk crispisalat
2 stk tomat
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Fjern skinn og bein om nødvendig, skjær laksen i biter og kjør i foodprosessor.
- Tilsett karri, salt, potetmel, og finhakket chili og persille.
- Rør inn egg og spe forsiktig med melk.
- Stek en liten prøvekake for å se om du trenger mer krydder.
- Form små kaker med en skje og stek dem gyllenbrune i litt olje i en stekepanne i ca. 2 minutter på hver side.
Burgerbrød
- Bland sammen alt det tørre til burgerbrødene.
- Varm opp vannet til 37 °C og tilsett olje.
- Løs opp gjæren i vannet, og tilsett alt det tørre, litt om gangen, til en smidig deig.
- Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
- Trill ut små boller, klem dem flate og ha på et stekebrett med bakepapir.
- Etterhev brødene i 10 minutter.
- Pensle med melk og vann, dryss på sesamfrø og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Tzatziki
- Skrell agurk og riv grovt på rivjern.
- Ha den revne agurken i en sil med litt salt over og la vannet renne av i ca. 1 time.
- Riv hvitløk og bland sammen med agurk og yoghurt.
- Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Vask salat og tomat, og skjær tomat i skiver.
Server lakseburgerne i burgerbrød med tzatziki, salatblad og tomatskiver.
Allergener: Fisk, egg, melk, gluten (hvete, rug), sesam
Tips: Ta med ferdigstekte lakseburgere når du skal grille. De trenger bare å varmes på grillen i 2-3 minutter på hver side.