Skip to main content

Skaun ungdomsskoles meksikansk potetvaffel med laks

Foto: Simen G. Fangel

Lag en nydelig meksikansk potetvaffel. Server godt krydret laks, guacamole og tomatsalsa i den, slik som elevene ved Skaun ungdomsskole har gjort i denne oppskriften.

20-40 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

600 g laksefilet
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
½ ts salt


Potetvaffel
300 g poteter
1 ss smør
2 egg
1 boks rømme
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melk


Guacamole
2 avokado
1 fedd hvitløk
½ lime
salt og pepper


Tomatsalsa
1 paprika
4 tomater
½ rødløk
½ chili


Tilbehør
1 boks rømme

Framgangsmåte

  1. Skrell potetene og kok dem til de er møre. Etter potetene er gjennomkokt, heller du av vannet og moser potetene til potetstappe.
  2. Bland inn smør, egg, rømme, hvetemel og bakepulver. Spe røren med melken helt til du får en jevn og fin vaffelrøre. Eventuelt smak til med ulike krydder etter egen smak.
  3. Stek vaffelrøren til gylne og tykke vafler i et smurt vaffeljern.

Guacamole

  1. Skjær avokadoene i to deler og fjern steinen. Skrap ut resten av innholdet og legg det i en skål. Mos avokadoene med en gaffel.
  2. Finhakk hvitløk og tilsett den til mosen. Klem ut saften av limen og tilsett den sammen med resten. Smak til med salt og pepper.

Tomatsalsa

  1. Rens og skyll grønnsakene. Deretter finhakk dem og legg det i en liten bolle. Blad alt godt sammen.


Laksetaco

  1. Bland sammen spisskummen, paprikapulver og salt. Skjær laksefiletene i terninger, dryss over krydderblandingen og stek fisken på middels varme i en stekepanne til den er gjennomstekt.

Legg den stekte laksen i en potetvaffel med guacamole, tomatsalsa og rømme.

Allergener: Fisk, egg, melk, gluten (hvete)