Foto: Simen G. Fangel

Skaun ungdomsskoles meksikansk potetvaffel med laks

Lag en nydelig meksikansk potetvaffel. Server godt krydret laks, guacamole og tomatsalsa i den, slik som elevene ved Skaun ungdomsskole har gjort i denne oppskriften.

Framgangsmåte

  • Skrell potetene og kok dem til de er møre. Etter potetene er gjennomkokt, heller du av vannet og moser potetene til potetstappe.
  • Bland inn smør, egg, rømme, hvetemel og bakepulver. Spe røren med melken helt til du får en jevn og fin vaffelrøre. Eventuelt smak til med ulike krydder etter egen smak.
  • Stek vaffelrøren til gylne og tykke vafler i et smurt vaffeljern.

Guacamole

  • Skjær avokadoene i to deler og fjern steinen. Skrap ut resten av innholdet og legg det i en skål. Mos avokadoene med en gaffel.
  • Finhakk hvitløk og tilsett den til mosen. Klem ut saften av limen og tilsett den sammen med resten. Smak til med salt og pepper.

Tomatsalsa

  • Rens og skyll grønnsakene. Deretter finhakk dem og legg det i en liten bolle. Blad alt godt sammen.


Laksetaco

  • Bland sammen spisskummen, paprikapulver og salt. Skjær laksefiletene i terninger, dryss over krydderblandingen og stek fisken på middels varme i en stekepanne til den er gjennomstekt.

Legg den stekte laksen i en potetvaffel med guacamole, tomatsalsa og rømme.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
600 g laksefilet
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
½ ts salt


Potetvaffel
300 g poteter
1 ss smør
2 egg
1 boks rømme
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melk


Guacamole
2 avokado
1 fedd hvitløk
½ lime
salt og pepper


Tomatsalsa
1 paprika
4 tomater
½ rødløk
½ chili


Tilbehør
1 boks rømme