Skaun ungdomsskoles meksikansk potetvaffel med laks
Lag en nydelig meksikansk potetvaffel. Server godt krydret laks, guacamole og tomatsalsa i den, slik som elevene ved Skaun ungdomsskole har gjort i denne oppskriften.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
600 g laksefilet
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
½ ts salt
Potetvaffel
300 g poteter
1 ss smør
2 egg
1 boks rømme
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melk
Guacamole
2 avokado
1 fedd hvitløk
½ lime
salt og pepper
Tomatsalsa
1 paprika
4 tomater
½ rødløk
½ chili
Tilbehør
1 boks rømme
Framgangsmåte
- Skrell potetene og kok dem til de er møre. Etter potetene er gjennomkokt, heller du av vannet og moser potetene til potetstappe.
- Bland inn smør, egg, rømme, hvetemel og bakepulver. Spe røren med melken helt til du får en jevn og fin vaffelrøre. Eventuelt smak til med ulike krydder etter egen smak.
- Stek vaffelrøren til gylne og tykke vafler i et smurt vaffeljern.
Guacamole
- Skjær avokadoene i to deler og fjern steinen. Skrap ut resten av innholdet og legg det i en skål. Mos avokadoene med en gaffel.
- Finhakk hvitløk og tilsett den til mosen. Klem ut saften av limen og tilsett den sammen med resten. Smak til med salt og pepper.
Tomatsalsa
- Rens og skyll grønnsakene. Deretter finhakk dem og legg det i en liten bolle. Blad alt godt sammen.
Laksetaco
- Bland sammen spisskummen, paprikapulver og salt. Skjær laksefiletene i terninger, dryss over krydderblandingen og stek fisken på middels varme i en stekepanne til den er gjennomstekt.
Legg den stekte laksen i en potetvaffel med guacamole, tomatsalsa og rømme.
Allergener: Fisk, egg, melk, gluten (hvete)