Skip to main content

Skattkiste

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Dette er en oppskrift som kan tilberedes både i stekeovnen, på grill eller på bål. Alle kan lage sin pakke selv, så de får den akkurat slik de vil.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

200 g steinbitfilet, uten skinn og bein
200 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g seifilet, uten skinn og bein
1 stk gulrot
¼ stk brokkoli
12 stk sukkererter
12 stk cherrytomat
1 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
4 ark aluminiumsfolie

Tilbehør
lettrømme
sitron

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger.
  3. Vask og rens gulrot, brokkoli og sukkererter, og skjær dem i tynne skiver eller tynne strimler.
  4. Del cherrytomatene i to.
  5. Pensle aluminiumsfolie med olje.
  6. Legg et utvalg av grønnsaker på folien.
  7. Legg fisketerninger over grønnsakene og dryss på salt og pepper.
  8. Brett sammen folien og legg pakkene på et stekebrett.
  9. Stek pakkene midt i stekeovnen i 8-10 minutter.
  10. Åpne og sjekk at fisken er klar.

Ha gjerne litt rømme eller ferdig saus og noen dråper presset sitron oppi folien før steking eller ved servering.

Allergener: Fisk, melk


Tips: Denne retten kan også brukes som turmat og stekes på grill eller bål.