Skalldyrsuppe fra Sør-Frankrike
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Tomater, appelsin og safran gir denne suppen en smak av Frankrike. Servert med rouille og godt brød er dette en suppe for hygge og gode venner.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
250 g torskefilet, uten skinn og bein
250 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk tomat
1,5 stk fennikel, frisk
3 fedd hvitløk
2 stk appelsin
½ g safran
2 ss tomatpuré
8 dl skalldyrkraft
olje
Rouille
2 fedd hvitløk
½ stk chili, rød
2 stk eggeplomme
2 ss sitronsaft
1,5 dl olje
Tilbehør
brød, grovt
Framgangsmåte
- Skjær laks og torsk i terninger.
- Rens og skjær tomat og fennikel i skiver.
- Rens og finhakk hvitløk.
- Vask appelsin godt, og riv skallet og press ut juice.
- Surr tomat, fennikel, hvitløk, skall av appelsin og safran i litt olje.
- Tilsett tomatpuré og skalldyrkraften.
- Kok til grønnsakene er møre og kjør suppen glatt med en stavmikser.
- Smak til med appelsinsaft.
- Stek fisketerningene i olje og ha dem i suppen.
Rouille
- Rens hvitløk og chili.
- Riv hvitløk og finhakk chili.
- Bland eggeplomme med sitronsaft og tilsett hvitløk og chili.
- Pisk inn oljen dråpevis til blandingen tykner.
Server suppen med en skje rouille, og med brød ved siden av.
Allergener: Fisk, skalldyr, egg. *Skalldyrkraft kan inneholde selleri.
Tips: Du kan også lage rouille ved å bruke majones som basis og smak den til med hvitløk, chili og sitronsaft.