Skip to main content

Skalldyrkraft

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Når du lager suppe er det alltid best å bruke kraft som er kokt fra bunnen av. Denne oppskriften med rekeskall gir en smakfull kraft som løfter en hver suppe og saus.

40-60 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

700 g rekeskall
1 stk løk
½ stk gulrot
1 stilk selleri
2 ss olje
1 stk tomat
vann

Framgangsmåte

  1. Vask, rens og finhakk løk, gulrot og stangselleri.
  2. Surr grønnsakene i olje 3-4 minutter.
  3. Tilsett rekeskallet og surr et par minutter til.
  4. Skjær tomat i terninger og ha den i sammen med vann så det dekker rekeskallet.
  5. Kok opp, reduser varmen og la det hele trekke i ca. 40 minutter under lokk.
  6. Sil kraften gjennom en fin sil.

Kraften kan brukes samme dag som den er laget, eller fryses ned.

Allergener: Skalldyr, selleri.