Skalldyrkraft
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Når du lager suppe er det alltid best å bruke kraft som er kokt fra bunnen av. Denne oppskriften med rekeskall gir en smakfull kraft som løfter en hver suppe og saus.
40-60 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
700 g rekeskall
1 stk løk
½ stk gulrot
1 stilk selleri
2 ss olje
1 stk tomat
vann
Framgangsmåte
- Vask, rens og finhakk løk, gulrot og stangselleri.
- Surr grønnsakene i olje 3-4 minutter.
- Tilsett rekeskallet og surr et par minutter til.
- Skjær tomat i terninger og ha den i sammen med vann så det dekker rekeskallet.
- Kok opp, reduser varmen og la det hele trekke i ca. 40 minutter under lokk.
- Sil kraften gjennom en fin sil.
Kraften kan brukes samme dag som den er laget, eller fryses ned.
Allergener: Skalldyr, selleri.