Sildekaker med potetbåter og råkostsalat
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Disse nydelige sildekakene blir fort en ny favoritt blant store og små. Her brukes persille for å sette smaken, men prøv deg gjerne frem med dine favoritturter.
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g sildefilet
1,5 ts salt
2 ss potetmel
1,5 dl melk
½ stk løk, gul
3 ss persille, frisk
¼ ts pepper
flytende margarin til steking
Potetbåter
8-10 stk poteter
3 ss olje
salt
urter
Råkostsalat
¼ stk hodekål
2 stk gulrot
½ stk eple
3 ss majones, lett
3 ss crème fraîche, lett
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
¼ ts salt
kajennepepper
Framgangsmåte
- Skjær sildefilet i biter. Kjør fisk og salt i foodprosessor i noen sekunder.
- Ha i potetmel. Spe med iskald melk.
- Finhakk løk og persille, ha i farsen sammen med pepper og bland godt.
- Dypp en skje i kaldt vann og form farsen til flate, fine sildekaker. Stek i flytende margarin til de er gyllenbrune.
Potetbåter
- Sett stekeovnen på 200°C.
- Skrell og vask poteter, del i båter og skyll i rennende vann. Tørk potetbåtene godt.
- Ha potetbåtene i en tynn plastpose med olje, salt og urter.
- Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek i 20-25 minutter.
Råkostsalat
- Vask og rens hodekål, riv grovt på rivjern.
- Skrell og vask gulrot og eple, riv grovt på rivjern.
- Bland majones, crème fraîche, sitronsaft, sukker og salt til en dressing.
- Bland dressingen sammen med grønnsakene. Smak til med kajennepepper og annet krydder.
Server de nystekte sildekakene med potetbåter og råkostsalat.
Allergener: Fisk, melk, egg