Skip to main content

Sildekaker med potetbåter og råkostsalat

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Disse nydelige sildekakene blir fort en ny favoritt blant store og små. Her brukes persille for å sette smaken, men prøv deg gjerne frem med dine favoritturter.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g sildefilet
1,5 ts salt
2 ss potetmel
1,5 dl melk
½ stk løk, gul
3 ss persille, frisk
¼ ts pepper
flytende margarin til steking

Potetbåter
8-10 stk poteter
3 ss olje
salt
urter

Råkostsalat
¼ stk hodekål
2 stk gulrot
½ stk eple
3 ss majones, lett
3 ss crème fraîche, lett
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
¼ ts salt
kajennepepper

Framgangsmåte

  1. Skjær sildefilet i biter. Kjør fisk og salt i foodprosessor i noen sekunder.
  2. Ha i potetmel. Spe med iskald melk.
  3. Finhakk løk og persille, ha i farsen sammen med pepper og bland godt.
  4. Dypp en skje i kaldt vann og form farsen til flate, fine sildekaker. Stek i flytende margarin til de er gyllenbrune.

Potetbåter

  1. Sett stekeovnen på 200°C.
  2. Skrell og vask poteter, del i båter og skyll i rennende vann. Tørk potetbåtene godt.
  3. Ha potetbåtene i en tynn plastpose med olje, salt og urter. 
  4. Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek i 20-25 minutter.

Råkostsalat

  1. Vask og rens hodekål, riv grovt på rivjern.
  2. Skrell og vask gulrot og eple, riv grovt på rivjern.
  3. Bland majones, crème fraîche, sitronsaft, sukker og salt til en dressing.
  4. Bland dressingen sammen med grønnsakene. Smak til med kajennepepper og annet krydder.

Server de nystekte sildekakene med potetbåter og råkostsalat.

Allergener: Fisk, melk, egg