Skip to main content

Sesamlaks med grønnsakspasta

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Barn liker både laks og pasta, så hvorfor ikke teste ut denne deilige oppskriften på sesamlaks med grønnsakspasta?

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ts sitronpepper
4 ss sesamfrø
2 stk gulrot
½ stk squash, grønn
300 g tagliatelle, fullkorn

Ostesaus
2 fedd hvitløk
3 ss margarin, flytende
3 ss hvetemel
5 dl lettmelk
1,5 dl ost, revet
salt og pepper

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær laksen i terninger på 3 cm. Dryss sitronpepper og sesamfrø på lakseterningene.
  3. Legg lakseterningene på et stekebrett med bakepapir.
  4. Vask, rens og skrell gulrøttene. Bruk en rotskreller eller ostehøvel til å lage tynne, lange strimler av gulrøttene.
  5. Vask og rens squashen. Del den i fire på langs. Bruk en rotskreller eller ostehøvel til å lage tynne, lange strimler av squashen.
  6. Stek laksen høyt i stekeovnen i 8–10 minutter.

Ostesaus

  1. Rens og finhakk hvitløken. Varm flytende margarin i en kasserolle, tilsett hvitløk og la det surre litt.
  2. Ha i hvetemel, bland godt og spe med melk. Rør godt slik at du får en jevn saus uten klumper, og la sausen koke noen minutter.
  3. Tilsett ost og varm opp sausen. Ostesausen må ikke koke etter at osten er tilsatt.
  4. Smak til sausen med litt salt og pepper.
  5. Kok pastaen etter anvisning på pakken, vanligvis 3–4 minutter. Når pastaen har ett minutt igjen av koketiden, tilsettes strimlet gulrot og squash.
  6. Hell av kokevannet, ha i ostesausen og bland godt.
  7. Legg pasta og grønnsakstagliatelle på fat og legg laksen over.

Server straks.

Allergener: Fisk, sesam, gluten (hvete), melk.