Skip to main content

Sei på en snurr

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Pizzasnurr er alltid en slager blant barn. Prøv vår herlige variant med sei!

Over 60 min
Medium

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

Gir ca. 10 stk

Deig:
2,5 dl vann
2 ss olje
½ ts salt
½ ss sukker
½ pakke tørrgjær
1 dl havregryn, lettkokte
2,5 dl hvetemel sammalt, fint
3,5 dl hvetemel
olje

Fyll:
300 g sei
20 g paprika, finkuttet
20 g løk, finkuttet
½ ss rapsolje
1 boks pizzasaus
50 g revet lett mozzarella

 

Fremgangsmåte:

  1. Varm vannet til det er fingervarmt, og ha i olje, salt, sukker og tørrgjær. Tilsett havregryn og sammalt hvete, og rør godt. Ha i nesten alt hvetemelet og rør godt. Elter du deigen lenge, blir den lettere å jobbe med. Tilsett resten av hvetemelet om deigen er for løs. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å lage deigen og elt til deigen slipper bakebollen. Dryss over litt hvetemel og la deigen heve i bollen i 30 min.
  2. Mens deigen hever, kan du gjøre klart fyllet. Hakk opp løk og paprika fint og stek den på middels varme i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Hakk også opp sei i små biter og la den steke med det siste minuttet. Ha så i pizzasaus og kok det sammen i ett minutt.
  3. Ha den ferdighevede deigen på melet benk og kjevle den ut (rektangulær), ca 60×40 cm. Ha på blandingen jevnt utover deigen og fordel revet mozzarella over. Begynn nederst, på langsiden, og rull deigen sammen til en fast, jevn pølse. Skjær pølsen opp i ca. 10 jevnstore biter, omtrent 3 cm brede.
  4. Fordel snurrene på et bakepapirkledd bakebrett. La de heve i 45-60 minutter. Forvarm stekeovnen til 225 grader (varmeluft). Stekes midt i ovnen i ca 12 minutter, til snurrene har en gyllen overflate og er lett brune under. Steketiden varierer fra ovn til ovn, og det er derfor lurt å følge med de siste minuttene.

Avkjøl snurrene på rist, og server dem gjerne lune. Disse egner seg også godt som turmat.