Sashimi med soyadressing
Det enkle er ofte det beste og det ser du i denne oppskriften. Her skjærer du rå laks i skiver og serverer den med en hjemmelaget soyadressing ved siden av.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
250 g laksefilet, uten skinn og bein
Dressing
1 fedd hvitløk
2 cm ingefær, frisk
¼ stk chili, rød
1 kvist koriander, frisk
1 stk lime
1 dl soyasaus
1 ts sesamolje
Framgangsmåte
- Skjær laksen i tynne skiver.
Dressing
- Finhakk hvitløk, ingefær, chili og koriander.
- Press saften av lime, og ha i en skål sammen med soyasaus og sesamolje.
- Bland hvitløk, ingefær, chili og koriander i sausen.
Server sashimiskivene med soyadressingen i en skål ved siden av.
Tips: Denne soyadressingen kan gjerne brukes som tilbehør til nigiri sushi og maki sushi.
Allergener: Fisk, Gluten (hvete), Soya, Sesamfrø