Sandwich med laks og agurk
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Sandwich med laks og agurk

Sandwich med røkt laks, agurk og en enkel gulrotsalat er et godt valg til lunsj. Ha gjerne litt oppskjært frukt eller grønnsaker i matboksen sammen med sandwichen.

Framgangsmåte

  • Vask salat og agurk, og skjær agurk i skiver.

Gulrotsalat

  • Vask og skrell gulrot og riv på et rivjern.
  • Ha revet gulrot på et tørkepapir og press ut saften.
  • Bland revet gulrot og majones i en skål, og smak til med sitronsaft.
  • Fordel gulrotsalaten på brødskivene.
  • Fordel røkt laks, salatblader og agurkskiver over halvparten av brødskivene.
  • Legg de andre brødskivene på toppen, klem sammen og del i to.

Legg sandwich i matboksen, gjerne med litt oppskjært frukt eller grønnsaker.

Tips: Du kan bytte ut røkt laks med røkt makrell og gulrotsalaten med en smørbar urteost.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
200 g røkt laks
8 blader salat
½ stk agurk
8 skiver brød, grovt

Gulrotsalat
1 stk gulrot
2 ss majones
2 ts sitronsaft

For 10 barneporsjoner:
300 g røkt laks
10 blader salat
½ stk agurk
10 skiver brød, grovt

Gulrotsalat
2 stk gulrot
4 ss majones
1 ss sitronsaft

For 30 barneporsjoner:
900 g røkt laks
1,5 stk salathode
1 ½ stk agurk
30 skiver brød, grovt

Gulrotsalat
6 stk gulrot
1,5 dl majones
3 ss sitronsaft