Skip to main content

Rosa sildesalat

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Sildesalat er en gammel klassiker. I denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet som gir nydelig smak.

20 min
Veldig enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 stk kryddersildfilet
1 stk potet, liten
½ stk eple
2 skiver syltet rødbete
4 skiver sylteagurk
½ stk løk
80 g lettmasjones
1 dl lettrømme
eplecidereddik
sukker

Tilbehør
brød, grovt

Framgangsmåte

  1. Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  2. Skrell og kok potet.
  3. Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger.
  4. Skjær potet, eple og rødbete i terninger, og finhakk sylteagurk og løk.
  5. Rør sammen lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske.
  6. Vend inn de øvrige ingrediensene forsiktig.

Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.