Rosa sildesalat
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Sildesalat er en gammel klassiker. I denne oppskriften er det tilsatt eple, rødbeter og potet som gir nydelig smak.
20 min
Veldig enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
4 stk kryddersildfilet
1 stk potet, liten
½ stk eple
2 skiver syltet rødbete
4 skiver sylteagurk
½ stk løk
80 g lettmasjones
1 dl lettrømme
eplecidereddik
sukker
Tilbehør
brød, grovt
Framgangsmåte
- Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
- Skrell og kok potet.
- Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger.
- Skjær potet, eple og rødbete i terninger, og finhakk sylteagurk og løk.
- Rør sammen lettmajones og lettrømme, smak til med eddik og litt sukker etter ønske.
- Vend inn de øvrige ingrediensene forsiktig.
Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.