Skip to main content

Risotto med reker

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Lag en smakfull risotto med reker, grønnsaker og karri neste gang du skal på tur med barna. Denne oppskriften er best om du har en gassbrenner eller et stormkjøkken.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

200 g reker, uten skall
2 stk gulrot
2 stilker selleri
½ stk løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
2 ts karri
4 dl ris
1 terning kyllingbuljong
5 dl vann
100 g erter, fryst
salt og pepper

Framgangsmåte

  1. Vask, rens og skjær gulrot, stangselleri og løk i små biter på størrelse med ertene.
  2. Rens og finhakk hvitløk.
  3. Varm olje i en kjele, og surr løk, hvitløk og karri til løken er myk.
  4. Tilsett risen og la den surre i noen minutter.
  5. Knus buljongterning og bland ut i halvparten av vannet.
  6. Hell buljongen over risen og gi det hele et oppkok under omrøring.
  7. Tilsett gulrot, stangselleri og resten av vannet.
  8. Legg på lokk og la risottoen småkoke til alt vannet er trukket inn i risen, ca. 15 minutter.
  9. Vend inn ertene og rekene når risen er mør og alt vannet er borte.
  10. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt karri.

Server straks.

Allergener: Skalldyr, selleri. *Kyllingbuljong kan inneholde spor av egg, fisk, gluten, melk, soya, selleri.

Tips: Denne oppskriften er uten melk, egg, nøtter og fisk. Les innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten, da blir oppskriften også glutenfri.