Skip to main content

Reketaco med guacamole

Studio Dreyer-Hensley

Denne herlige, friske vrien på taco er Vestby ungdomsskoles bidrag til Kokkesprell 2019. 

20-40 min
Enkel
Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

500 g reker
1 dl sweet chili saus

Tilbehør

1/2 isbergsalat
1/2 agurk
1 tomat
1 ss olivenolje
salt og pepper
1 pk tacoskjell

Guacamole

1 avocado
1/2 lime
1/2 hvitløkfedd
1/4 rød chili
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett på ovnen på 150 grader.
  2. Pill rekene, legg dem i sweet chili saus i minst 10 minutter.
  3. Del avokadoen i to, grav ut avokadokjøttet og mos avokadoen i en bolle. Tilsett saften fra en halv lime, et halvt fedd presset hvitløk, finhakket chili, salt og kvernet pepper. La stå i kjøleskapet i 30 min.
  4. Sett tacoskjellene i ovnen i ca. 10 min, eller til de er varme.
  5. Vask og kutt grønnsakene til salaten og bland de i en bolle. Hell over olivenolje, salt og pepper og bland sammen.
  6. Legg skjellene på en tallerken, legg litt salaten i bunnen, deretter litt guacamole og topp med rekene og litt limesaft.

Allergener: Skalldyr