Rekesalat
Prøv Lundamo skoles friske oppskrift på rekesalat med mango og granapeple. Oppskriften gikk til finalen i Kokkesprell 2020!
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
2 porsjoner
1 moden mango
1/4 rødløk
1/2 Chili uten frø
½ ts revet fersk ingefær
1/4 granateple
1/2 lime
20 ferske reker
2 ss sursøtsaus.
DRESSING:
1 ½ dl rømme
1 ss majones
1 ss sursøt saus
½ lime
Koriander
Fremgangsmåte:
- Kutt mango i terninger ha de i en kjøkkenbolle. Bland i finhakket rødløk og finhakket chili.
- Del granateplet i to. Hold granateplet med innholdet ned over en bolle og slå løst med en skje. Bland sammen med resten.
- Riv skallet av ½ lime, på et lite rivgjern. Bland alt i bollen sammen med reker og sursøt saus. Klem litt av saften fra limen over det hele.
- Lag dressingen: Bland rømme og majones godt. Visp i sursøt saus og saft fra ½ lime. Riv skallet fra limen over til slutt.
- Server i glass med brød og dressing til. Pynt med koriander.