Skip to main content

Reker med kokos

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Reker passer godt i retter med smaker fra hele verden. Denne oppskriften inneholder blant annet hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, en herlig blanding av smaker.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

200 g reker, uten skall
2 stk løk
3 fedd hvitløk
2 stk vårløk
½ stk chili, rød
2 ss margarin, flytende
2 ts curry paste, rød
4 dl lett kokosmelk
½ ts salt
½ stk lime
¼ ts pepper
2 ss koriander, frisk

Tilbehør
eggnudler

Framgangsmåte

  1. Vask, rens og finhakk løk og hvitløk.
  2. Vask, rens og skjær vårløk og chili i tynne ringer.
  3. Surr løk i flytende margarin til den blir blank.
  4. Ha i curry paste og bland godt.
  5. Tilsett hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, og la det koke i 2–3 minutter.
  6. Smak til med salt, saft av lime og pepper.
  7. Tilsett rekene rett for servering og dryss over frisk koriander.

Server retten sammen med eggnudler.

Allergener: Skalldyr, Melk, *Curry paste kan inneholde sennep, selleri, soya, fisk.