Reker med kokos
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Reker passer godt i retter med smaker fra hele verden. Denne oppskriften inneholder blant annet hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, en herlig blanding av smaker.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
200 g reker, uten skall
2 stk løk
3 fedd hvitløk
2 stk vårløk
½ stk chili, rød
2 ss margarin, flytende
2 ts curry paste, rød
4 dl lett kokosmelk
½ ts salt
½ stk lime
¼ ts pepper
2 ss koriander, frisk
Tilbehør
eggnudler
Framgangsmåte
- Vask, rens og finhakk løk og hvitløk.
- Vask, rens og skjær vårløk og chili i tynne ringer.
- Surr løk i flytende margarin til den blir blank.
- Ha i curry paste og bland godt.
- Tilsett hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, og la det koke i 2–3 minutter.
- Smak til med salt, saft av lime og pepper.
- Tilsett rekene rett for servering og dryss over frisk koriander.
Server retten sammen med eggnudler.
Allergener: Skalldyr, Melk, *Curry paste kan inneholde sennep, selleri, soya, fisk.