Skip to main content

Reindalen skoles smaksfulle kveite

Foto: Marius Fiskum

Gjør som elevene ved Reindalen skole og lag et fantastisk festmåltid med kveite, kålrotstappe, spinat og sukkererter. 

20-40 min
Enkel
Foto: Marius Fiskum

Ingredienser

600 g kveitefilet, uten skinn og bein
salt og pepper
smør

Kålrotstappe
1 kg kålrot
2 stk potet
2 stk gulrot
1 dl kremfløte
3 ss smør

Tilbehør
spinat
sukkererter

Framgangsmåte

  1. Skrell og skyll kålrot, potet og gulrot. Skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
  2. Hell av kokevannet og mos sammen med fløte og smør.
  3. Skjær fisken i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  4. Varm opp smør i en stekepanne og stek fisken til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side.
  5. Stek spinaten på svak varme i smør til den er mørkegrønn, og wok sukkererter raskt i varm stekepanne.

Server stekt kveite med kålrotstappe, spinat og sukkererter.