Foto: Marius Fiskum

Reindalen skoles smaksfulle kveite

Gjør som elevene ved Reindalen skole og lag et fantastisk festmåltid med kveite, kålrotstappe, spinat og sukkererter. 

Framgangsmåte

  • Skrell og skyll kålrot, potet og gulrot. Skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og mos sammen med fløte og smør.
  • Skjær fisken i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Varm opp smør i en stekepanne og stek fisken til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side.
  • Stek spinaten på svak varme i smør til den er mørkegrønn, og wok sukkererter raskt i varm stekepanne.

Server stekt kveite med kålrotstappe, spinat og sukkererter.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
600 g kveitefilet, uten skinn og bein
salt og pepper
smør

Kålrotstappe
1 kg kålrot
2 stk potet
2 stk gulrot
1 dl kremfløte
3 ss smør

Tilbehør
spinat
sukkererter