Reindalen skoles smaksfulle kveite
Foto: Marius Fiskum
Gjør som elevene ved Reindalen skole og lag et fantastisk festmåltid med kveite, kålrotstappe, spinat og sukkererter.
20-40 min
Enkel
Foto: Marius Fiskum
Ingredienser
Porsjoner
600 g kveitefilet, uten skinn og bein
salt og pepper
smør
Kålrotstappe
1 kg kålrot
2 stk potet
2 stk gulrot
1 dl kremfløte
3 ss smør
Tilbehør
spinat
sukkererter
Framgangsmåte
- Skrell og skyll kålrot, potet og gulrot. Skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
- Hell av kokevannet og mos sammen med fløte og smør.
- Skjær fisken i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
- Varm opp smør i en stekepanne og stek fisken til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side.
- Stek spinaten på svak varme i smør til den er mørkegrønn, og wok sukkererter raskt i varm stekepanne.
Server stekt kveite med kålrotstappe, spinat og sukkererter.