Skip to main content

Rask sei på asiatisk vis

Foto: Studio Dreyer+Hensley

En rask og enkel rett med asiatiske sauser som garantert vil falle i smak hos barna.

 
20 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

1 ss olje til steking
600 g seifilet
1 rødløk, i skiver
1 rød paprika, i biter
½ brokkoli, i buketter
1 rød chili, grovhakket
3 ss søt chilisaus
2 ss saltredusert soyasaus
1 lime
1-2 cm fersk ingefærrot
1 dl hakkede, usaltede cashewnøtter 
(kan sløyfes)
en neve frisk koriander
½ ts salt
pepper
fullkornsris eller fullkornsnudler

Grafisk ikon av lyspære

Husk!

Barn under tre år skal ikke ha hele nøtter. Vi anbefaler å sløyfe nøttene hvis små barn skal spise denne retten.

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Ha salt og pepper på fisken. Del fisken i serveringsstykker. Sprinkle matolje i en ildfast form og fordel seifiletene utover. Hell chilisaus over og stek i ovnen i om lag 10 minutter, eller til fisken flaker seg.
  3. Kutt rødløk, brokkoli og paprika i mindre biter. Wok grønnsakene i olje i en wok- eller stekepanne, sammen med chili og ingefær. Ha i soyasaus og saften fra en lime.
  4. Fordel grønnsakene på tallerkener og topp med en seifilét på hver. Dryss over hakkede nøtter og frisk koriander.
  5. Server med fullkornsris eller fullkornsnudler.

Allergener: Fisk, soya, gluten, cashewnøtter (kan sløyfes). *Nudler kan inneholde spor av egg.