Rask sei på asiatisk vis
En rask og enkel rett med asiatiske sauser som garantert vil falle i smak hos barna.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
1 ss olje til steking
600 g seifilet
1 rødløk, i skiver
1 rød paprika, i biter
½ brokkoli, i buketter
1 rød chili, grovhakket
3 ss søt chilisaus
2 ss saltredusert soyasaus
1 lime
1-2 cm fersk ingefærrot
1 dl hakkede, usaltede cashewnøtter
(kan sløyfes)
en neve frisk koriander
½ ts salt
pepper
fullkornsris eller fullkornsnudler
Husk!
Barn under tre år skal ikke ha hele nøtter. Vi anbefaler å sløyfe nøttene hvis små barn skal spise denne retten.
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Ha salt og pepper på fisken. Del fisken i serveringsstykker. Sprinkle matolje i en ildfast form og fordel seifiletene utover. Hell chilisaus over og stek i ovnen i om lag 10 minutter, eller til fisken flaker seg.
- Kutt rødløk, brokkoli og paprika i mindre biter. Wok grønnsakene i olje i en wok- eller stekepanne, sammen med chili og ingefær. Ha i soyasaus og saften fra en lime.
- Fordel grønnsakene på tallerkener og topp med en seifilét på hver. Dryss over hakkede nøtter og frisk koriander.
- Server med fullkornsris eller fullkornsnudler.
Allergener: Fisk, soya, gluten, cashewnøtter (kan sløyfes). *Nudler kan inneholde spor av egg.