Skip to main content

«Pulled» tacolaks

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Du har kanskje hørt om «pulled pork», men har du hørt om «pulled fisk»? Vi har laget en sjømatvariant av den amerikanske grillretten, som både er raskt og enkelt å lage, og kan brukes i uttallige retter. Prøv «pulled» tacolaks på neste tacofredag!

 
20 min
Veldig enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

500 g laksefilet med skinn
½ pose tacokrydder
1 ss rapsolje

Tilbehør:
1 pk mais
1 agurk
1 paprika
1 avokado
½ salathode
2 tomater
Lettrømme
Fullkornstortilla eller tacoskjell

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Bland sammen tacokrydder og olje, og pensle blandingen på fisken. Stek i ovnen i 10-15 minutter. La fisken hvile litt før du flaker den med en gaffel.
  3. Kutt opp grønnsaker og legg i skåler eller bland sammen til en stor salat.

Server laks og grønnsaker i fullkornstortilla, sammen med litt rømme.

Tips: Retten kan varieres med ulike grønnsaker og tilbehør. Restene kan brukes i en tacosalat eller suppe neste dag. Se oppskriften på «Pulled fisk» for enda mer inspirasjon!