«Pulled» tacolaks
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Du har kanskje hørt om «pulled pork», men har du hørt om «pulled fisk»? Vi har laget en sjømatvariant av den amerikanske grillretten, som både er raskt og enkelt å lage, og kan brukes i uttallige retter. Prøv «pulled» tacolaks på neste tacofredag!
20 min
Veldig enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
500 g laksefilet med skinn
½ pose tacokrydder
1 ss rapsolje
Tilbehør:
1 pk mais
1 agurk
1 paprika
1 avokado
½ salathode
2 tomater
Lettrømme
Fullkornstortilla eller tacoskjell
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Bland sammen tacokrydder og olje, og pensle blandingen på fisken. Stek i ovnen i 10-15 minutter. La fisken hvile litt før du flaker den med en gaffel.
- Kutt opp grønnsaker og legg i skåler eller bland sammen til en stor salat.
Server laks og grønnsaker i fullkornstortilla, sammen med litt rømme.
Tips: Retten kan varieres med ulike grønnsaker og tilbehør. Restene kan brukes i en tacosalat eller suppe neste dag. Se oppskriften på «Pulled fisk» for enda mer inspirasjon!