«Pulled fisk»
Foto: Studio Dreyer+Hensley
«Pulled fisk» bakes i ovn og flakes med gaffel, og kan brukes i vårruller, supper, taco, salater, bowls – ja, det er superraskt å lage og byr på et hav av muligheter!
20 min
Veldig enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g seifilet, uten skinn og bein
Marinade:
½ chili, rød
1 lime
3 ss saltredusert soyasaus
1 hvitløkfedd
1 ss honning
1 ss finhakket fersk ingefær
2 ss rapsolje
Tilbehør:
Bao buns
½ salathode
1 gulrot
1 agurk
Koriander
Hoisinsaus
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 180 °C. Legg seifileten på et bakepapirkledt stekebrett.
- Finhakk chili, hvitløk og ingefær. Bland det med soyasaus, honning, limesaft og rapsolje. Pensle blandingen over seien og stek fisken i stekeovnen i ca. 15 minutter.
- La fisken hvile litt før du flaker den opp med en gaffel.
Server sammen med oppkuttede grønnsaker i buns, vårruller eller risbolle. Her er det bare fantasien som setter grenser. Se bildegalleri for inspirasjon.