Potetsuppe med reker
Denne deilige suppen med potet og reker metter godt og er enkel å lage på tur med barna.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
For 10 porsjoner:
1 stor boks reker, 300 gram
8–10 mandelpoteter
1 fedd hvitløk
½ purreløk
2 ss flytende margarin
12 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
8–10 strå gressløk
1,5 dl crème fraîche, gjerne lett
salt og pepper
Tilbehør
grovt brød
Fremgangsmåte
- Vask og skrell potetene og del dem i små terninger.
- Vask, rens og finhakk hvitløken og den nedre delen av purreløken.
- Varm margarin i en kjele og surr purreløk og hvitløk på svak varme. Tilsett potetterningene og la dem surre med i noen minutter.
- Tilsett vann og buljongterninger. La suppen koke til potetene er helt myke.
- Mos poteter og purreløk til en jevn suppe. Bruk en kraftig ballongvisp.
- Tilsett mer vann om suppen er tykk.
- Vask og finhakk gressløken.
- Tilsett crème fraîche, kok opp suppen og smak til med salt og pepper.
Tilsett rekene og gressløk og server.
Allergener: Skalldyr, melk, selleri. *Kyllingbuljong kan inneholde spor av egg, fisk, gluten, melk, soya.