Skip to main content

Potetsuppe med reker

Denne deilige suppen med potet og reker metter godt og er enkel å lage på tur med barna.

20 min
Enkel

Ingredienser

For 10 porsjoner:
1 stor boks reker, 300 gram
8–10 mandelpoteter
1 fedd hvitløk
½ purreløk
2 ss flytende margarin
12 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
8–10 strå gressløk
1,5 dl crème fraîche, gjerne lett
salt og pepper

Tilbehør
grovt brød

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell potetene og del dem i små terninger.
  2. Vask, rens og finhakk hvitløken og den nedre delen av purreløken.
  3. Varm margarin i en kjele og surr purreløk og hvitløk på svak varme. Tilsett potetterningene og la dem surre med i noen minutter. 
  4. Tilsett vann og buljongterninger. La suppen koke til potetene er helt myke.
  5. Mos poteter og purreløk til en jevn suppe. Bruk en kraftig ballongvisp. 
  6. Tilsett mer vann om suppen er tykk.
  7. Vask og finhakk gressløken.
  8. Tilsett crème fraîche, kok opp suppen og smak til med salt og pepper. 

Tilsett rekene og gressløk og server.

Allergener: Skalldyr, melk, selleri. *Kyllingbuljong kan inneholde spor av egg, fisk, gluten, melk, soya.