Potetsuppe med reker

Denne deilige suppen med potet og reker metter godt og er enkel å lage på tur med barna.

  • Vask og skrell potetene og del dem i små terninger.
  • Vask, rens og finhakk hvitløken og den nedre delen av purreløken.
  • Varm margarin i en kjele og surr purreløk og hvitløk på svak varme. Tilsett potetterningene og la dem surre med i noen minutter. 
  • Tilsett vann og buljongterninger. La suppen koke til potetene er helt myke.
  • Mos poteter og purreløk til en jevn suppe. Bruk en kraftig ballongvisp. 
  • Tilsett mer vann om suppen er tykk.
  • Vask og finhakk gressløken.
  • Tilsett crème fraîche, kok opp suppen og smak til med salt og pepper. 

Tilsett rekene og gressløk og server.

Ingredienser

  • x 10

For 10 porsjoner:
1 stor boks reker, 300 gram
8–10 mandelpoteter
1 fedd hvitløk
½ purreløk
2 ss flytende margarin
12 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
8–10 strå gressløk
1,5 dl crème fraîche, gjerne lett
salt og pepper

Tilbehør
grovt brød