Skip to main content

Poke med marinert laks

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Poke er den nye sushien og har blitt en favoritt hos mange. La barna være med å tilberede denne retten og la dere imponere over hvor enkel og smakfull den er!

20 min
Veldig enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g laksefilet
2 dl basmatiris

Marinade
½ stk sitron
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
½ ts sukker
1 ts sriracha/sterk chilisaus

Tilbehør
1 stk eple, grønt
1 stk avokado
1 stk gulrot
2 stk vårløk
2 ss koriander, frisk
1 ss sesamfrø

Fremgangsmåte:

  1. Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig. Del fisken i tynne skiver.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Press saft fra sitron og bland sammen med de andre ingrediensene til marinaden.
  4. Bland halvparten av marinaden med laksen. La laksen stå og trekke mens du tilbereder tilbehøret.

Tilbehør

  1. Skjær eple og avokado i tynne båter.
  2. Vask og skrell gulrot og skjær den i meget tynne strimler.
  3. Vask og rens vårløk og del den i tynne ringer.
  4. Grovhakk koriander.
  5. Anrett som en porsjon i 4 skåler eller på et stort fat. Ha ris i bunnen av bollene og anrett fisk og grønnsaker pent rundt. Dryss over koriander og sesamfrø.

Server med resten av marinaden ved siden av.

Allergener: Fisk, gluten (hvete), sesam
Tips: Bruk gjerne soyasaus som inneholder mindre
salt.