Foto: Studio Dreyer-Hensley

Poke med marinert laks

Poke er den nye sushien og har blitt en favoritt hos mange. La barna være med å tilberede denne retten og la dere imponere over hvor enkel og smakfull den er!

  • Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig. Del fisken i tynne skiver.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Press saft fra sitron og bland sammen med de andre ingrediensene til marinaden.
  • Bland halvparten av marinaden med laksen. La laksen stå og trekke mens du tilbereder tilbehøret.

Tilbehør

  • Skjær eple og avokado i tynne båter.
  • Vask og skrell gulrot og skjær den i meget tynne strimler.
  • Vask og rens vårløk og del den i tynne ringer.
  • Grovhakk koriander.
  • Anrett som en porsjon i 4 skåler eller på et stort fat. Ha ris i bunnen av bollene og anrett fisk og grønnsaker pent rundt. Dryss over koriander og sesamfrø.

Server med resten av marinaden ved siden av.

Tips: Bruk gjerne soyasaus som inneholder mindre
salt.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
400 g laksefilet
2 dl basmatiris

Marinade
½ stk sitron
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
½ ts sukker
1 ts sriracha/sterk chilisaus

Tilbehør
1 stk eple, grønt
1 stk avokado
1 stk gulrot
2 stk vårløk
2 ss koriander, frisk
1 ss sesamfrø

For 10 barneporsjoner:
500 g laksefilet
3 dl basmatiris

Marinade
½ stk sitron
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
½ ts sukker
1 ts sriracha/sterk chilisaus

Tilbehør
1 stk eple, grønt
1 stk avokado
1 stk gulrot
2 stk vårløk
2 ss koriander, frisk
1 ss sesamfrø

For 30 barneporsjoner:
1,5 kg laksefilet
9 dl basmatiris

Marinade
1 ½ stk sitron
1 dl soyasaus
3 ss sesamolje
1 ½ ts sukker
2-3 ts sriracha/sterk chilisaus

Tilbehør
3 stk eple, grønt
3 stk avokado
3 stk gulrot
6 stk vårløk
6 ss koriander, frisk
3 ss sesamfrø