Poke med marinert laks
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Poke er den nye sushien og har blitt en favoritt hos mange. La barna være med å tilberede denne retten og la dere imponere over hvor enkel og smakfull den er!
20 min
Veldig enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
400 g laksefilet
2 dl basmatiris
Marinade
½ stk sitron
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
½ ts sukker
1 ts sriracha/sterk chilisaus
Tilbehør
1 stk eple, grønt
1 stk avokado
1 stk gulrot
2 stk vårløk
2 ss koriander, frisk
1 ss sesamfrø
Fremgangsmåte:
- Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig. Del fisken i tynne skiver.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Press saft fra sitron og bland sammen med de andre ingrediensene til marinaden.
- Bland halvparten av marinaden med laksen. La laksen stå og trekke mens du tilbereder tilbehøret.
Tilbehør
- Skjær eple og avokado i tynne båter.
- Vask og skrell gulrot og skjær den i meget tynne strimler.
- Vask og rens vårløk og del den i tynne ringer.
- Grovhakk koriander.
- Anrett som en porsjon i 4 skåler eller på et stort fat. Ha ris i bunnen av bollene og anrett fisk og grønnsaker pent rundt. Dryss over koriander og sesamfrø.
Server med resten av marinaden ved siden av.
Allergener: Fisk, gluten (hvete), sesam
Tips: Bruk gjerne soyasaus som inneholder mindre
salt.