Skip to main content

Pizza med røkt ørret og tomat

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Pizza er en favoritt i mange hjem, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften med røkt ørret neste gang? Den passer både til middag og som helgekos.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

200 g røkt ørret

Pizzabunn
2,5 dl vann
¼ gjær
2 ss olje
½ ts salt
½ ts sukker
Ca. 5 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel, fin

Pizzafyll
3 stk tomat
½ stk rødløk
1,5 dl crème fraîche
1 ts oregano
½ ts salt
¼ ts pepper
100 g mozzarella, revet

Fremgangsmåte:

Pizzabunn

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt, sukker og mel.
  3. Arbeid til en fast, glatt deig, og sett til heving i ca. 30 minutter.

Pizzafyll

  1. Skjær røkt ørret i tynne strimler.
  2. Vask tomat og skjær i tynne skiver.
  3. Vask og rens rødløk og skjær i tynne ringer.
  4. Del pizzabunnen i porsjonspizzaer, og legg på et stekebrett med bakepapir.
  5. Smør på et jevnt lag med crème fraîche, og legg på tomatskiver og rødløk.
  6. Dryss med litt oregano, salt og pepper.
  7. Dryss over ost og stek midt i stekeovnen til bunnen er gjennomstekt og osten begynner å smelte, ca. 10–15 minutter.
  8. Legg på ørretstrimler og server.

Tips: Du kan også lage en stor pizza i stedet for mange små.

Allergener: Fisk, Melk, Gluten (hvete)