Pizza med røkt ørret og tomat
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Pizza med røkt ørret og tomat

Pizza er en favoritt i mange hjem, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften med røkt ørret neste gang? Den passer både til middag og som helgekos.

Pizzabunn
• Sett stekeovnen på 200 °C.
• Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt, sukker og mel.
• Arbeid til en fast, glatt deig, og sett til heving i ca. 30 minutter.

Pizzafyll
• Skjær røkt ørret i tynne strimler.
• Vask tomat og skjær i tynne skiver.
• Vask og rens rødløk og skjær i tynne ringer.
• Del pizzabunnen i porsjonspizzaer, og legg på et stekebrett med bakepapir.
• Smør på et jevnt lag med crème fraîche, og legg på tomatskiver og rødløk.
• Dryss med litt oregano, salt og pepper.
• Dryss over ost og stek midt i stekeovnen til bunnen er gjennomstekt og osten begynner å smelte, ca. 10–15 minutter.

Legg på ørretstrimler og server.

Tips: Du kan også lage en stor pizza i stedet for mange små.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
200 g røkt ørret

Pizzabunn
2,5 dl vann
¼ gjær
2 ss olje
½ ts salt
½ ts sukker
Ca. 5 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel, fin

Pizzafyll
3 stk tomat
½ stk rødløk
1,5 dl crème fraîche
1 ts oregano
½ ts salt
¼ ts pepper
100 g mozzarella, revet

For 10 barneporsjoner:
250 g røkt ørret

Pizzabunn
3,5 dl vann
½ gjær
3 ss olje
½ ts salt
½ ts sukker
6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvetemel, fin

Pizzafyll
3 stk tomat
½ stk rødløk
2 dl crème fraîche
1 ts oregano
½ ts salt
¼ ts pepper
200 g mozzarella, revett

For 30 barneporsjoner:
750 g røkt ørret

Pizzabunn
1 l vann
1 gjær
1 dl olje
2 ts salt
1 ts sukker
1,8 l hvetemel
9 dl sammalt hvetemel, fin

Pizzafyll
9 stk tomat
1 ½ stk rødløk
6 dl crème fraîche
3 ts oregano
1 ½ ts salt
½ ts pepper
600 g mozzarella, revet